Σοκαριστικό: Πιράνχα εξαφανίζουν φίδι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (VIDEO)


Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές με τα ψάρια να επιτίθενται ομαδικά στο φίδι και να το σκοτώνουν

Η πλειονότητα των γλωσσολόγων συμφωνεί ότι η λέξη «πιράνχας» προέρχεται από δύο λέξεις της γλώσσας των Τούπι, ιθαγενών της Βραζιλίας. Το πρώτο συνθετικό, το «Πιρά» σημαίνει ψάρι και η δεύτερη λέξη είναι το «σαΐνια» που σημαίνει δόντια και οι Τούπι τη χρησιμοποιούν και για το ψαλίδι.

Τα πιράνχας ζουν στη Νότια Αμερική σε ποταμούς όπως ο Αμαζόνιος, ο Ορινόκο, ο Παρανά και ο Σάο Φρανσίσκο. Συνήθως το μήκος τους είναι από 12 έως 35 εκατοστά ενώ τα λεγόμενα «κόκκινα πιράνχα» μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τα 50εκατοστά. Οι παλαιοβιολόγοι έχουν αποδείξει και την ύπαρξη του μεγαπιράχνα το οποίο ξεπερνούσε ακόμα και το ένα μέτρο σε μήκος αλλά έχει εξαφανιστεί.

Σε σχέση με το μέγεθος του το πιράνχα έχει ένα από τα δυνατότερα δαγκώματα στον κόσμο των ψαριών. Η μορφολογία του σαγονιού και δοντιών του κάνει το δάγκωμα του πιράνχα καταστρεπτικό για τη σάρκα του θύματος του.

Είναι παμφάγα και αυτό που κυρίως τα έχει κάνει διάσημα είναι το γεγονός ότι κινούνται και επιτίθονται σε ομάδες. Οι ιχθυολόγοι τονίζουν ότι αυτό συμβαίνει για να προστατευτούν από άλλες θηρευτές. Επιτίθενται στον άνθρωπο όταν νιώσουν ότι απειλούνται και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί θάνατοι από πιράνχα.

Ιχθυολόγοι που τα έχουν μελετήσει έχουν καταρρίψει μύθους που υπάρχουν για τα συγκεκριμένα ψάρια. Δεν τα προσελκύει το αίμα, δεν είναι μόνο σαρκοφάγα και δεν εξαφανίζουν την σάρκα από ένα ανθρώπινο σώμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Ακόμα κι έτσι όμως οι επιθέσεις των πιράνχα προκαλούν σοκ. Εκατοντάδες ψάρια περικυκλώνουν το θύμα τους και το δαγκώνουν με μανία. Πρόσφατα ανέβηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο όπου πιράνχα, τα οποία βρίσκονται σε ενυδρείο, επιτίθενται σε ένα μικρό φίδι. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σκοτώνουν και ουσιαστικά το εξαφανίζουν.