Τζέιμς Μποντ: Βίντεο από τα τρομακτικά γυρίσματα με αληθινούς κροκόδειλους πίσω από τη διάσημη σκηνή

Οι αληθινοί κροκόδειλοι λίγο έλειψε να φάνε τον κασκαντέρ που υποδυόταν τον Ρότζερ Μουρ

Το 1973 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μια ακόμα ταινία Τζέιμς Μπόιντ. Στο «Live and Let Die»  (Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν) ήταν η όγδοη ταινία με τον θρυλικό πράκτορα 007, τον οποίο υποδυόταν για πρώτη φορά ο Ρότζερ Μουρ.

Αν και η ταινία δεν έτυχε της καλύτερης αποδοχής, μια σκηνή ξεχώρισε και έμεινε στην ιστορία: Ήταν η διάσημη σκηνή με τον κροκόδειλο. Σε αυτή, ο Μποντ εμφανίζεται να διαφεύγει πάνω από μια λίμνη πατώντας στην πλάτη τριών κροκοδείλων. Τη σκηνή την έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή το γεγονός ότι σε αυτήν χρησιμοποιήθηκαν αληθινοί κροκόδειλοι και όχι κάποια μοντέλα ή μαριονέτες.

Μάλιστα, σε ένα βίντεο από τα γυρίσματα της εν λόγω σκηνής αποδεικνύεται πόσο δύσκολη ήταν και σε πόσο κίνδυνο υποβλήθηκε ο κασκαντέρ Ρος Χέιλμαν, γνωστός και ως Ρος Κανάνγκα, ο οποίος αντικαταστούσε τον Ρότζερ Μουρ.

Συνολικά, χρειάστηκαν πέντε λήψεις για να ολοκληρωθεί η σκηνή με τον Κανάνγκα να πέφτει αρκετές φορές στο νερό και να τραυματίζεται.

Στην πρώτη λήψη, ο Κανάνγκα καταφέρνει να περάσει τα δύο πρώτα ζώα πολύ γρήγορα, αλλά το τρίτο προσπαθήσει να τον χτυπήσει.  Βυθίζεται στο νερό και πρέπει να σηκωθεί, ενώ ο κροκόδειλος συνεχίζει να χτυπιέται άγρια πίσω του.

Στο δεύτερο και τρίτο γύρισμα, τα ζώα αρχίζουν αμέσως να τον χτυπούν καθώς πέφτει ξανά, ενώ κάποια στιγμή προσπαθεί να κρατήσει ένα από αυτά κάτω. Στο τελευταίο γύρισμα, ο Κανάνγκα καταφέρνει να περάσει όλη τη διαδρομή πριν το παπούτσι του γαντζωθεί στο δόντι του τελευταίου κροκόδειλου. Τελικά καταφέρνει να βγει από το νερό με τα πόδια. Ο κροκόδειλος τον δάγκωσε και ο διάσημος κασκαντέρ χρειάστηκε ράμματα.

Για να γυριστεί η σκηνή, τα ζώα ήταν στερεωμένα στον πυθμένα του νερού με βαρίδια, αλλά όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα σαγόνια και οι ουρές τους ήταν ελεύθερες για να είναι η σκηνή πιο φυσική, αλλά και πιο δύσκολη για τον Κανάνγκα.

Δείτε το βίντεο με τις πέντε λήψεις εδω:

Περίπου δώδεκα κροκόδειλοι χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι οποίοι προήλθαν από μια φάρμα στην Τζαμάικα που ανήκε στον ίδιο τον Κανάνγκα. Ο κασκαντέρ κληρονόμησε τη φάρμα από τον πατέρα του, παλαιστή κροκοδείλων, τον οποίο έφαγε ένα από τα ζώα σύμφωνα με τον Μουρ, ο οποίος μίλησε γι' αυτό στο ντοκιμαντέρ «Inside Live and Let Die».

Ο Κανάνγκα γι’ αυτήν την άκρως επικίνδυνη δουλειά του έλαβε 60.000 δολάρια, ποσό που σήμερα ισοδυναμεί με περισσότερα από 450.000 δολάρια.

Η σκηνή όπως παρουσιάστηκε στην ταινία: