O δολοφόνος με τη λίστα: Βίασε, βασάνισε, δολοφόνησε 67 νεαρούς και κρατούσε το… σκορ


Η ιστορία φρίκης του Ράντι Κραφτ. Ο «Scorecard Killer» κατέγραφε με κωδικά ονόματα τα εγκλήματα του. Συνελήφθη ενώ είχε μέσα στο αυτοκίνητο ένα από τα θύματα του. Μέχρι σήμερα δεν έχει ομολογήσει

Τον Μάρτιο του 1970 ο 13χρονος Τζόσεφ Άλγουιν Φάντσερ μπήκε σε ένα μπαρ στη Μπελμόντ Σορ στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Δεν φορούσε παπούτσια, αιμορραγούσε και ήταν απολύτως αποπροσανατολισμένος. Είπε στους θαμώνες ότι ένας άντρας τον πήγε στο διαμέρισμα του, τον νάρκωσε και επιχείρησε να τον σκοτώσει.

Οι θαμώνες μετέφεραν τον 13χρονο στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα όπου κατέθεσε όλα όσα είχε βιώσει. Έδωσε στις αρχές στοιχεία για το πού βρίσκεται το διαμέρισμα και τους τόνισε πως εκεί θα βρουν τα παπούτσια του.

«Είχα φύγει από το σπίτι και αυτός ο άντρας με κάλεσε στο διαμέρισμα του. Μου είπε ότι μπορώ να μείνω εκεί και ότι θα κανόνιζε να κάνω σεξ με μια γυναίκα που ήξερε. Στο διαμέρισμα μου έδωσε αλκοόλ με υπνωτικά και με χτύπησε άγρια. Έχασα τις αισθήσεις μου και όταν τις ανέκτησα ο άντρας είχε φύγει» κατέθεσε ο Φάντσερ ο οποίος, επειδή ένιωθε ντροπή, δεν αποκάλυψε ότι είχε πέσει και θύμα βιασμού.

Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο όπου πράγματι βρήκαν τα παπούτσια και ένα ολόκληρο φαρμακείο με υπνωτικά χάπια και σιρόπια. Είχαν συνταγογραφηθεί στο όνομα Ντόρις Λέιν όμως το διαμέρισμα ανήκε στον Ράντι Κραφτ. Ήταν ο δράστης.

Οι αστυνομικοί όμως είχαν κάνει ένα μοιραίο λάθος. Εισέβαλαν στο διαμέρισμα χωρίς ένταλμα και ό,τι βρέθηκε εκεί δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο. Όταν ο Φάντσερ παραδέχθηκε ότι είχε πάρει τα χάπια με τη θέληση του πιστεύοντας ότι θα τον κάνουν να νιώσει καλύτερα η υπόθεση έκλεισε οριστικά.

Ο βιασμός του 13χρονου ήταν η πρώτη φορά που ο Ράντι Κραφτ πέρασε από τη φαντασίωση στην πράξη. Αν είχε καταδικαστεί τότε ίσως η φρίκη των 13 ετών που ακολούθησε να είχε αποφευχθεί. Ο Κραφτ έγινε ο απόλυτος κυνηγός και οι αρχές συμφωνούν πως βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 67 ανθρώπους. Τελικά θα έμεινε γνωστός ως ο δολοφόνος με τη λίστα (Scorecard Killer) καθώς κατέγραφε σε ένα χαρτί κάθε φόνο του.  

Οι φαντασιώσεις μετατράπηκαν σε φρίκη

Ο Κραφτ γεννήθηκε το 1945 στο Λονγκ Μπιτς. Στην εφηβεία του ανακάλυψε ότι τον ελκύουν οι άντρες. Όσοι τον γνώριζαν θα πουν ότι είχε εμμονή με το σεξ και έψαχνε μόνιμα νέους συντρόφους. Αφού τελείωσε με δυσκολία το κολέγιο κατατάχθηκε στην αεροπορία από όπου εκδιώχθηκε όταν αποκάλυψε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. 

Ακολούθησε μια ζωή γεμάτη αλκοόλ, ναρκωτικά και φαντασιώσεις. Ο Κραφτ ήταν σαδιστής και ονειρευόταν να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Με τον Φάντσερ έκανε την πρώτη προσπάθεια να βιώσει όλα όσα φαντασιωνόταν. Αφού γλίτωσε, συνέχισε…

Τον Οκτώβριο του 1971, έναν περίπου χρόνο μετά την επίθεση στον Φάντσερ, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα του 30χρονου Γουέιν Τζόσεφ Ντουκέτ. Εργαζόταν στο γκέι μπαρ «Stable» και βρέθηκε δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο. Ήταν γυμνός και σε στάδιο αποσύνθεσης που δεν επέτρεπε να γίνουν εξωτερικές παρατηρήσεις. Η αστυνομία κατέγραψε τον θάνατο ως «δηλητηρίαση από αλκοόλ» και έκλεισε την υπόθεση. Στη λίστα του Κραφτ η πρώτη λέξη είναι: Stable.

Μηχανή δολοφονιών

Δεκαπέντε μήνες μετά, κι έχοντας πεισθεί ότι κανείς δεν τον υποπτεύθηκε για τον φόνο του μπάρμαν, ο Κραφτ ξεκίνησε να σκοτώνει με βιομηχανικούς ρυθμούς.

Τον Δεκέμβριο του 1972 σκότωσε τον 20χρονο πεζοναύτη Έντουαρντ Ντάνιελ Μουρ. Το σώμα του βρέθηκε επίσης δίπλα σε αυτοκινητόδρομο. Ήταν φανερό ότι ο δολοφόνος τον είχε μεταφέρει εκεί με το όχημα του και τον είχε σπρώξει στην άκρη του δρόμου ενώ βρισκόταν εν κινήσει. Η αυτοψία έδειξε ότι ο 20χρονος είχε βασανιστεί φρικτά και βιαστεί. Μεταξύ άλλων ο Κραφτ τον είχε δαγκώσει και είχε βάλει στον πρωκτό του μια κάλτσα.

Έξι εβδομάδες μετά βρέθηκε ένα ακόμα πτώμα νεαρού άντρα, ο οποίος δεν έχει αναγνωριστεί έως σήμερα. Είχε και αυτός στο πρωκτό μια κάλτσα και οι αρχές πλέον πείστηκαν πως έχουν να αντιμετωπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Ακολούθησε η δολοφονία του 17χρονου Κέβιν Κλαρκ Μπέιλι τον οποίο ο Κραφτ είχε βιάσει και ευνουχίσει. Τον Ιούλιο του ’73 βρέθηκαν δύο ακόμα πτώματα. Του 20χρονου Ρόνι Τζιν Γουίμπι και ενός νεαρού που δεν έχει αναγνωριστεί. Το δεύτερο πτώμα ήταν διαμελισμένο ενώ τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια του Γουίμπι υποδείκνυαν ότι τον είχαν δέσει, τον είχαν ανυψώσει με κάποιο τρόπο και τον βασάνισαν. Μέσα στο 1973 ο Κραφτ θα σκότωνε και τον 23χρονο Βίνσεντ Κρουζ Μέστας. Του είχε κόψει τα χέρια (δεν βρέθηκαν ποτέ) ενώ και σε αυτή την υπόθεση οι αρχές βρήκαν το σήμα κατατεθέν του δολοφόνου, την κάλτσα…

Μέσα στο 1974 βρέθηκαν πέντε ακόμα θύματα. Στα περισσότερα υπήρχαν σημάδια από δαγκωματιές και είχαν αντικείμενα στον πρωκτό τους. Έχουν αναγνωριστεί ο 20χρονος Μάλκομ Γιουτζίν Λιτλ, ο 19χρονος Τζέιμς Ντέλ Ριβς και ο 18χρονος Ρότζερ Έντουαρντ Ντίκερσον.

Πλέον οι αρχές είχαν συστήσει μια ξεχωριστή ομάδα για τον «Freeway Killer» όπως τον αποκαλούσαν καθώς τα περισσότερα θύματα εντοπίζονταν δίπλα σε αυτοκινητοδρόμους. Ήταν ξεκάθαρο πως ο δολοφόνος προσέλκυε τα θύματα και τους έδινε υπνωτικά. Στη συνέχεια τα βασάνιζε, τα βίαζε και τα δολοφονούσε στραγγαλίζοντας τα. Μετέφερε τα πτώματα με το αυτοκίνητο του και τα έσπρωχνε ενώ οδηγούσε σε κάποιο έρημο δρόμο. Ο δολοφόνος στόχευε μόνο νεαρούς λευκούς άντρες.

Ανακρίθηκε αλλά δεν συνελήφθη

Τον 1975 ξεκίνησε για τον Κραφτ με τη δολοφονία του 17χρονου Τζον Λέρας. Λίγες μέρες μετά σκότωσε και τον 21χρονο Κρέγκ Τζονάιτις. Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς (1975) ο Κραφτ πλησίασε δύο νεαρούς σε ένα πάρκινγκ στο Λονγκ Μπιτς. Ήταν ο Κιθ Κρότγουελ και ο Κεντ Μέι.

Μπήκαν στη μαύρη Ford Mustang του Κραφτ όπου τους έδωσε μπίρα με υπνωτικά. Δύο μάρτυρες θα καταθέσουν ότι είδαν το αυτοκίνητο να σταματά κοντά τους και ένα σώμα να πετάγεται έξω. Ήταν ο Κεντ Μέι, λιπόθυμος αλλά ζωντανός.

Στις 8 Μαΐου το κρανίο του Κρότγουελ βρέθηκε από μια παρέα που είχε πάει για ψάρεμα. Το υπόλοιπο σώμα εντοπίστηκε έξι μήνες μετά. Δύο φίλοι των Κρότγουελ και Μέι που είχαν μάθει για τη μαύρη Mustang, άρχισαν να την αναζητούν στην περιοχή. Την εντόπισαν και ενημέρωσαν την αστυνομία. Το όχημα ανήκε στον Ράντι Κραφτ.

Στις 19 Μαΐου 1975 κλήθηκε για κατάθεση. Αρχικά αρνήθηκε ότι είχε συναντήσει τους Κρότγουελ και Μέι αλλά μετά από πιέσεις παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο αυτοκίνητο του. «Ήπιαμε αλκοόλ και Valium. Τελικά άφησα τον Μέι στο πάρκινγκ και συνεχίσαμε με τον Κρότγουελ. Το αυτοκίνητο μου όμως έπεσε σε ένα χαντάκι και πήγα περπατώντας σε ένα βενζινάδικο να βρω γερανό. Όταν γύρισα ο Κρότγουελ είχε φύγει» θα υποστηρίξει. Ένας φίλος του Κραφτ επιβεβαίωσε ότι του είχε τηλεφωνήσει λέγοντας του ότι έπεσε σε χαντάκι και ψάχνει τρόπο να βγάλει το όχημα. Δεν ασκήθηκαν κατηγορίες.

Το πλέον ειδεχθές έγκλημα του

Τρομαγμένος από την ανάκριση ο Κραφτ σταμάτησε για λίγο τους φόνους όμως στις 31 Δεκεμβρίου 1975 θα «χτυπούσε» και πάλι. Απήγαγε τον 22χρονο Μαρκ Χολ (φωτό) με τις αρχές να χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη δολοφονία την ειδεχθέστερη του Κραφτ.

Αφού έδωσε υπνωτικά τον νεαρό τον μετέφερε σε δασώδη περιοχή και τον έδεσε σε ένα δέντρο. Τον βίασε, τον ευνούχισε και έβαλε τα κομμένα γεννητικά του όργανα στον πρωκτό του. Με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου τον έκαψε στο σώμα, στο πρόσωπο και τα μάτια. Τον έκοψε επίσης με ένα σπασμένο μπουκάλι. Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι τα φρικτά βασανιστήρια έγιναν ενώ ο Χολ ήταν ζωντανός. Τελικά ο Κραφτ τον σκότωσε σπρώχνοντας βαθιά στον λαιμό του χώμα και φύλλα.

Το 1976 ο Κραφτ ξεκίνησε μια σχέση με τον 19χρονο Τζεφ Σίλινγκ. Οι ψυχίατροι θεωρούν ότι αυτό οδήγησε στο να σταματήσει για ένα διάστημα τους φόνους. Ο Σίλινγκ θα καταθέσει ότι πολύ συχνά καλούσαν νεαρούς στο διαμέρισμα τους για σεξ αλλά ποτέ ο Κραφτ δεν ήταν βίαιος. Για περίπου έναν χρόνο ο δολοφόνος «σίγησε» αλλά τον Δεκέμβριο του 1976 σκότωσε τον 19χρονο Πολ Τζόσεφ Φουκς.

Το επόμενο γνωστό έγκλημα του Κραφτ έγινε τον Απρίλιο του 1978 με θύμα τον 18χρονο Σκοτ Μάικλ Χιουζ. Δύο μήνες μετά σκότωσε τον 23χρονο Ρολαντ Τζέραλντ Γιάνγκ και μέσα σε λίγες μέρες δολοφόνησε και τον 20χρονο Ρίταρντ Άλεν Κιθ. Στη λίστα του ο Κραφτ θα γράψει «πεζοναύτης Κάρσον» γιατί ο Κιθ ήταν στρατιώτης και τον συνάντησε στην πόλη του Κάρσον.

Στις 6 Ιουλίου 1978 άφησε το σώμα του 23χρονου Κιθ Άρθουρ Κίνγκμπελ δίπλα σε αυτοκινητόδρομο. Ο νεαρός ανέπνεε ακόμα όταν εντοπίστηκε αλλά έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο. Τον είχε βασανίσει με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Ακολούθησαν οι φόνοι του 20χρονου Ρίτσαρντ Άντονι Κρόσμπι και του 21χρονου Μάικλ Τζόσεφ Ιντερμπάιτεν.

Ο Κραφτ σκότωσε ξανά τον Ιούνιο του 1979 όταν απήγαγε τον 19χρονο Ντόνι Χάρολντ Κρίσελ και δύο μήνες μετά δολοφόνησε και τον 21χρονο Κιθ Άντονι Τζάκσον, έναν τουρίστα από την Αγγλία. Βρέθηκαν μόνο το κεφάλι, ο κορμός και το αριστερό του πόδι. Στη λίστα του ο Κραφτ είχε γράψει «Αγγλία». Τον Σεπτέμβρη βασάνισε άγρια και σκότωσε τον 19χρονο Γκρέγκορι Γουάλας Τζόλι και τον Νοέμβριο τον 15χρονο Τζέφρι Σέιρι. Τον Φλεβάρη του 1980 θύμα του ήταν ο 19χρονος Μαρκ Άλαν Μαρς.

Το καλοκαίρι του 1980 ο Κραφτ ταξίδεψε στο Πόρτλαντ όπου δολοφόνησε τουλάχιστον δύο άτομα. Τον 17χρονο Μάικλ Σιν Ο’Φάλον και έναν άντρα που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα. Στη λίστα του ο Κραφτ έγραψε για τον Ο’Φάλον «Portland-Denver» γιατί ο νεαρός ήταν από το Ντένβερ.

Όταν επέστρεψε στην Καλιφόρνια δολοφόνησε τον 19χρονο Ρόμπερτ Λόγκινς. Σε αρνητικά φωτογραφιών που βρέθηκαν στο σπίτι του Κραφτ εντοπίστηκε μια σειρά από εικόνες με τον Λόγκινς. Σε όλες είναι με τα μάτια κλειστά και δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αν είναι λιπόθυμος ή ήδη νεκρός.

Τον Απρίλιο του 1981 ο Κραφτ ταξίδεψε στο Όρεγκον λόγω της δουλειάς του και λίγες μέρες μετά βρέθηκε το πτώμα του 17χρονου Μάικλ Κλακ. Τον είχε βασανίσει άγρια και είχε διαλύσει το πίσω μέρος του κρανίου του. Στη λίστα έγραψε «Portland Blood».  Τον Αύγουστο του 1981 σκότωσε τον 17χρονο Κρίστοφερ Άλεν Γουίλιαμς. 

Τον Ιούλιο του 1982 ένας οδηγός βρήκε το πτώμα του 14χρονου Ρέιμοντ Ντέιβις. Ο Κραφτ είχε γράψει «Σκύλος» γιατί ο Ντέιβιτ είχε βγει για να ψάξει τον σκύλο του. Ακολούθησε ο 16χρονος Ρόμπρερτ Άβιλα, ο 24χρονος Άντι Μάικιλ Λέινι και ο 26χρονος Μπράιαν Γουίτσερ. Τον Δεκέμβριο του ’82 επέστρεψε στο Όρεγκον για δουλειές και δολοφόνησε τον 29χρονο Άντονι Χοσέ Σιλβέιρα. Ακολούθησε ένα ταξίδι του Κραφτ στο Μίσιγκαν όπου σκότωσε τα ξαδέλφια Άλτ (24) και Κρίστοφερ (20) Σενμπορν. Στη λίστα τους καταγράφει ως «GR2» γιατί οι φόνοι έγιναν στο Grand Rapids. Επέστρεψε στο Πόρτλαντ και μέσα σε λίγες ώρες σκότωσε ξανά. Θύμα ο 19χρονος Λανς Ταγκς.

Ο Κραφτ συνέχισε να σκοτώνει με απίστευτο ρυθμό. Τον 1983 πρώτο θύμα του ήταν ο 21χρονος Έρικ Τσέρτς και στη συνέχεια σκότωσε μαζί τους Τζέφρι Νέλσον (18) και Ρότζερ ΝτεΒολ (20).

Η σύλληψη με ένα πτώμα δίπλα του

Στις 13:10 της 14ης Μαΐου 1983 δύο αστυνομικοί ένα Toyota Celica να κινείται πολύ περίεργα. Ήταν σίγουροι ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και έκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει. Το Celica έκοψε ταχύτητα και μπήκε σε έναν χώρο στάθμευσης. Ο οδηγός ήταν ο Ράντι Κραφτ. Ήταν φανερά μεθυσμένος και το τζιν του ήταν ξεκούμπωτο.

Ο ένας αστυνομικός πλησίασε το αυτοκίνητο του Κραφτ και παρατήρησε πως στη θέση του συνοδηγού καθόταν ένας νεαρός. Είχε κλειστά τα μάτια και δεν αντιδρούσε. Ο αστυνομικός τον άγγιξε και παρατήρησε ότι είναι παγωμένος. Προσπάθησε να του πάρει σφυγμό αλλά ο νεαρός ήταν ήδη νεκρός. Στον λαιμό του ήταν φανερό το σημάδι από τη ζώνη με το οποίο τον είχε πνίξει ο Κραφτ. Το κάτω μέρος του σώματος του θύματος ήταν κρυμμένο με ένα μπουφάν. Όταν το σήκωσε ο αστυνομικός είδε ότι το θύμα είχε κατεβασμένο το παντελόνι και τα χέρια του δεμένα με ένα κορδόνι. Ήταν ο 25χρονος πεζοναύτης Τέρι Λι Γκέιμπρελ, το τελευταίο θύμα του Ράντι Κραφτ.

Οι φωτογραφίες και η λίστα

Ο κατά συρροή δολοφόνος συνελήφθη και η έρευνα στο αυτοκίνητο του αποκάλυψε σχεδόν τα πάντα για τη δράση του. Βρέθηκε η ζώνη με την οποία είχε σκοτώσει τον Γκέιμπρελ, υπνωτικά χάπια, αίμα στα πατάκια (η ανάλυση απέδειξε ότι ήταν ανθρώπινο). Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης έναν φάκελο με 50 φωτογραφίες νεαρών ανδρών σε πορνογραφικές πόζες. Οι περισσότεροι ήταν ήδη νεκροί όταν ο Κραφτ τους φωτογράφησε. Μέσα στο πορτμπαγκάζ εντοπίστηκε ένα ντοσιέ. Μέσα του υπήρχε ένα λευκό χαρτί, μια χειρόγραφη λίστα με 61 κωδικοποιημένες αναφορές. Ήταν η κάρτα στην οποία ο Κραφτ κρατούσε το… σκορ των φόνων του, η κάρτα η οποία του έδωσε το προσωνύμιο Scorecard Killer. Αναλύοντας τη λίστα και με δεδομένο ότι κάποιες διπλές δολοφονίες αναφέρονται με μια λέξη οι ερευνητές αποφάνθηκαν ότι ο Κραφτ έχει σκοτώσει 65 έως 67 νεαρούς άντρες. Στο σπίτι του βρέθηκαν περισσότερες φωτογραφίες των θυμάτων του και προσωπικά τους αντικείμενα.

Καταδικάστηκε αλλά δεν ομολογεί

Για να επισπευσθεί η διαδικασία ο Κραφτ δικάστηκε για 16 δολοφονίες για τις οποίες υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία. Ο ίδιος επέμενε ότι είναι αθώος και πως τα εγκλήματα έγιναν από τους Πατρικ Κίρνεϊ και Γουίλιαμ Μπονιν, δύο κατά συρροή δολοφόνους που δρούσαν στην περιοχή την ίδια περίοδο. Τελικά ο Ράντι Κραφτ κρίθηκε ένοχος και τους 16 φόνους και τον Νοέμβριο του 1989 του επιβλήθηκε η θανατική ποινή. Με διάφορα νομικά τεχνάσματα ο Κραφτ έφτασε ως το 2000 όταν με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στην Καλιφόρνια πλέον δεν εκτελείται η θανατική ποινή. Στα 79 του πλέον ο Κραφτ παραμένει στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Σε συνέντευξη του το 2015 υποστήριξε ότι ο νεαρός που βρέθηκε δίπλα του δεν είχε πεθάνει ακόμα και έχασε τη μάχη γιατί οι αρχές αμέλησαν να τον βοηθήσουν. «Δεν είχα μια δίκαιη δίκη» θα υποστηρίξει.

Συνεργός ή συνεργοί…

Μια σειρά στοιχείων υποδεικνύει ότι σε κάποιους φόνους ο Κραφτ είχε και συνεργό. Σε κάποια πτώματα βρέθηκε σπέρμα που δεν ανήκε στον Κραφτ, σε σημεία που είχαν αφήσει τα θύματα εντοπίστηκαν πατημασιές δύο ατόμων ενώ θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τον Κραφτ να πετάξει εκτός αυτοκινήτου τα σώματα ενώ οδηγούσε με 70χλμ την ώρα. Επιπλέον σκοτεινό σημείο παραμένει ποιος εμφάνιζε τις φωτογραφίες που έβγαζε ο Κραφτ καθώς ο ίδιος δεν είχε τέτοιες γνώσεις. Ο πρώην εραστής του Τζεφ Γκρέιβς θεωρήθηκε ο νούμερο ένα ύποπτος ως συνεργός του. Πέθανε το 1987 από AIDS και δεν του ασκήθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Τον Ιανουάριο του 2000 ο δημοσιογράφος Ντένις ΜακΝτούγκαλ δημοσίευσε ένα άρθρο με συνεντεύξεις που είχε πάρει στα πλαίσια του βιβλίου που είχε γράψει το 1991 για τον Κραφτ (Angel of Darkness). Ένας άντρας επ ονόματι Μπομπ Τζάκσον είχε ομολογήσει στον ΜακΝτούγκαλ ότι είχε βοηθήσει τον Κραφτ σε δύο δολοφονίες. Ο Τζάκσον ανακρίθηκε αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία ώστε να του ασκηθούν κατηγορίες.

Η πρόσφατη αποκάλυψη

Η λίστα του Ράντι Κραφτ έγινε αντικείμενο πολλών ερευνών. Πλέον έχει ουσιαστικά αποκωδικοποιηθεί και σχεδόν η κάθε λέξη έχει συνδεθεί με θύματα. Τον Νοέμβριο του 2023 οι αρχές ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να αναγνωρίσουν ένα ακόμα θύμα του «Scorecard Killer». Ήταν ένας 17χρονος του οποίου το πτώμα είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 1974. Πρόκειται για τον Μάικλ Ρέι Σμιντ τον οποίο ο Κραφτ στη λίστα του τον αναφέρει ως «Αϊόβα» από την πόλη καταγωγής του.

Όσο ο «Scorecard Killer» επιμένει να μην ομολογεί τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην διαλευκανθεί απολύτως η υπόθεση του. Να μην λογοδοτήσουν ποτέ οι συνεργοί του και να μην αποκαλυφθούν όλα τα εγκλήματα του.